De bewoning van het Westerkwartier vanaf de late prehistorie tot in de vroege Middeleeuwen


De bewoning van het Westerkwartier vanaf de late prehistorie tot in de vroege Middeleeuwen Openbare lezing archeoloog Ernst Taayke in Noordelijk Archeologisch Depot Nuis

Heeft de stijging van de zeespiegel in de prehistorie invloed gehad op de bewoning in het Groningse Westerkwartier? Die vraag zal op donderdagavond 21 september ter sprake komen tijdens de eerste in een reeks archeologische lezingen, die Erfgoedpartners organiseert.

Naast deze vraag zal de inleider, archeoloog Ernst Taayke, aandacht besteden aan de laatste bewoners in een vernattend zandgebied, de eerste bewoners van de kwelder en de eerste ontginners van de veengebieden. Taayke geeft een archeologisch overzicht van de bewoning in het Westerkwartier vanaf circa 2000 voor Christus tot 1000 na Christus. Hierbij houdt de archeoloog de grenzen aan van de nieuwe gemeente, dus inclusief Middag-Humsterland. De lezing wordt gehouden in het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis, waarvan Ernst Taayke beheerder is. Iedereen die geïnteresseerd is in archeologie wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De lezing begint om 20:00 uur met een inloop met koffie en thee vanaf 19:30 uur. Deze lezing is de eerste in een reeks archeologische lezingen die Erfgoedpartners organiseert in het najaar van 2017. Deze avond is gratis toegankelijk, inclusief koffie en thee. Aanmelden kan via de website www.erfgoedpartners.nl of door een mail te sturen naar info@erfgoedpartners.nl.  

Datum

Begin 21-09-2017 20:00
Einde 21-09-2017 22:00

Locatie

Noordelijk Archeologisch Depot
Nieuweweg 76 Nuis

Kosten

koffie en thee gratis

Contactgegevens

050 313 00 52