Hangende Keukens, het beeld van Appingedam


75 kunstwerken

Dankzij een oproep in de lokale media mocht het museum ruim 100 aanbiedingen ontvangen van schilderijen, tekeningen, grafiek, foto's en objecten met het thema 'hangende keukens. Hieruit heeft het museum een selectie gemaakt van zo'n 75 kunstwerken. Leidraad daarbij was een zo gevarieerd mogelijk overzicht te geven, met voor elk wat wils: verschillende technieken, professionele en hobby-schilderijen, foto's, variatie in kleurgebruik, detaillering, oud en nieuw.

Het museum is ook bijzonder blij met het bruikleen van de Stichting Johan Dijkstra: een tekening die Johan Dijkstra in de oorlogsjaren heeft gemaakt van de hangende keukens. De tentoonstelling gaat eerst in op de geschiedenis van de hangende keukens, waar helaas weinig feiten over bekend zijn. Het eerste teken van leven is het uitgebreide restauratie-dossier, waaruit het stadsarchief van Appingedam enige stukken in bruikleen heeft gegeven.

De restauratie in de jaren '70 heeft in ieder geval tot gevolg gehad dat iedereen nog jarenlang van het schilderachtige beeld kan genieten!

Datum

Locatie

Museum Stad Appingedam
Wijkstraat 25 Appingedam
9901AE

Kosten

€ 5,00
kinderen € 1,00

Contactgegevens

0596 68 01 68