Vrijwilligers gezocht!


U heeft (wat) tijd over? Word dan vrijwilliger bij het Veenkoloniaal Museum!

Het Veenkoloniaal Museum vertelt het verhaal van de Groninger Veenkoloniën. Gevestigd in een prachtig gebouw in hartje Veendam ontvangt het jaarlijks zo'n twintig- tot vijfentwintigduizend bezoekers.... Bezoekers uit de eigen regio, maar ook van ver daarbuiten. Om al die bezoekers -waaronder ook veel (school)kinderen- naar behoren te kunnen ontvangen, is het museum afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.

Vrijwilligers voor de balie en vrijwilligers om groepen rond te leiden

Voor die beide taken zoekt het museum naar mensen die het team willen komen versterken. Mensen die bereid zijn een aantal uren per week aan het museum te spenderen. Naar keuze achter de balie of als rondleider voor groepen. Of misschien wel allebei. Dat is aan u.

Wat vraagt het museum?

- Voor de balie: representatieve medewerkers, met basiskennis van Duits en Engels, en de bereidheid om op doordeweekse dagen in wisseldiensten te werken van 10.00 tot 13.00 uur en/of van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast zoekt het museum vrijwilligers die ook in de weekenden willen meedraaien, dan alleen 's middags van 13.00 tot 17.00 uur. De VVV Veendam is eveneens in het museum gevestigd. Als baliemedewerker bent u daarom mede actief bij de verkoop van cadeaubonnen, het bijhouden van de folderrekken en het te woord staan van toeristen.

- Voor de rondleiders: representatieve medewerkers, bij voorkeur met een educatieve achtergrond, die gewend zijn voor groepen te spreken. Er wordt gewerkt volgens afroep, wanneer een groep zich heeft aangemeld.

Wat biedt het museum?

- een afwisselende werkkring - samenwerken met leuke collega's - korting op zaken als museumreisjes, publicaties e.d. - met de feestdagen een kerstpakket

Heeft u (wat) tijd over en lijkt werken voor het Veenkoloniaal Museum u een zinvolle bezigheid? Neem dan contact op met het museum! info@veenkoloniaalmuseum.nl

Kijk ook eens op: www.veenkoloniaalmuseum.nl !

Datum

Locatie

Veenkoloniaal Museum Veendam
Museumplein 5 Veendam
9641AD

Kosten

Contactgegevens

0598-364224