Boerderij Hermans Dijkstra


Monumentale boerderij

Een lange, door lindebomen geflankeerde oprijlaan met aan uw rechterzijde een in zijn oorspronkelijke staat teruggebrachte Engelse landschapstuin, voert u naar de monumentale boerderij Hermans Dijkstra. De boerderij werd in 1858 gebouwd. Pas in 1994 met het overlijden van de laatste telg, Pieter Reint, verdween het laatste geslacht uit de boerderij. In 2002 is de grondige restauratie voltooid. In de schuur van de boerderij is restaurant Hermans Dijkstra gevestigd.

Achter de boerderij is een appartementencomplex gebouwd. De diverse stijlkamers, het museum en de deel lenen zich bij uitstek voor bijeenkomsten, bedrijfspresentaties, vergaderingen, bruiloften, (zaken)lunches en partijen. Voor eventule andere wensen is in overleg veel mogelijk.

Het museum

De boerderij Hermans Dijkstra heeft een museale functie. Er wordt een beeld gegeven over het leven en werken van een rijke herenboer rond 1900.

De monumentendag is een jaarlijks terugkerend evenement dat zich afspeelt rondom Boerderij Hermans Dijkstra te Midwolda. Tijdens deze dag zijn zo`n 65 vrijwilligers in historische kleding in en om de boerderij om u een beeld te geven van het leven zo rond 1910.

Bij de boerderij gebeurt van alles: de was wordt gedaan, koper gepoetst, groente gesneden en op het land wordt hard gewerkt. In het voorhuis van de boerderij zitten de rijke herenboeren met hun vrouwen en kinderen te genieten van al het moois om hen heen.

Activiteiten Boerderij Hermans Dijkstra

Elk jaar is er ook een speciale attractie, zo is er een keer een dorsmachine geweest, een modeshow en ook vorig jaar was het weer groot feest met een paardenkeuring, historische fietsen en een draaiorgel

Dit jaar is de boerenerf dag op zaterdag 10 september 2016 meer informatie kunt u vinden op www.monumentendagmidwolda.nl

Tijdens diner avonden verzorgen wij rondgangen door de boerderijwaarbij wij vertellen over de rijkdom, historie en tragiek van de boerderij.

Het museum is alleen te bezichtigen in combinatie met een bezoek aan het restaurant.

Datum

Locatie

Reinste Abdenaweg 1 Midwolda
9681BC

Kosten

Contactgegevens

0597 59 37 38