Cultureel Studentencentrum Usva


Cultureel ontwikkelen  

Cultureel Studentencentrum Usva is dé culturele voorziening van de Rijksuniversiteit Groningen. Usva wil studenten stimuleren zich te ontwikkelen op het gebied van en te laten inspireren door kunst en cultuur. Daarnaast is ze hét culturele platform in de stad waar studenten de mogelijkheid krijgen om op verschillende manieren kennis te maken met en zich te verdiepen in cultuur.

Bij Usva kun je allerlei cursussen volgen op het gebied van kunst en cultuur. Ook organiseren we evenementen en zijn er wekelijks voorstellingen te zien in ons theater. Daarnaast ondersteunt Usva studenten die een cultureel project op poten willen zetten, op zowel op financieel gebied als facilitair gebied en met kennis en kunde. Naast dit aanbod is er ook de mogelijkheid om zalen of het theater te huren.

Tevens biedt Usva studenten de mogelijkheid om zich als studentbestuurder of vrijwilliger in te zetten voor de realisering van Usva-activiteiten.

Kortom, Usva; •Is dé plek voor studenten om zich cultureel te ontwikkelen •Bereikt jaarlijks meer dan 1800 studenten met haar cursussen •Trekt jaarlijks meer dan 7000 bezoekers naar haar theater   

Geschiedenis   Usva is sinds 1969 het cultureel studentencentrum van de Rijkuniversiteit Groningen. Zij is één van de vier oud-sectoren van de universiteit. Naast Usva werd de KEI, GSp en ACLO opgericht. Later werd ook ESN toegevoegd. Deze vijf organisaties staan bekend als de studentvoorzieningen van de RUG.

De stichting Usva droeg vroeger de naam USVA. Deze afkorting stond voor Universitaire Stichting Vormings Activiteiten. Nu is de volledige naam: Cultureel Studentencentrum Usva.

In 1996 verhuisde Usva van de Oude Boteringestraat 49 naar haar huidige locatie. Zij betrok vanaf toen het voormalige bankgebouw van ABN aan de Munnekeholm 10. Waar vroeger het goud van de bezittende klasse in onneembare kluizen werd bewaard, dansen nu Usvacursisten hun klassieke en moderne danspassen.

Usva heeft een eigen theater.

Datum

Locatie

Munnekeholm 10 Groningen
9711JA

Kosten

Contactgegevens

050 363 4670