Internationele Politiepetten Collectie


1.500 verschillende politiepetten uit 220 landen!

Uit alle werelddelen zijn politiepetten naar Slochteren gebracht. Petten uit Afrika, Azië en Amerika, hier zijn ze allemaal te bewonderen. In totaal zijn er wel 1.500 verschillende! Wat de dienders verder meenamen in de strijd is ook in het museum te zien. Lange wapenstokken, schilden en zelfs ijshockeykleding beschermden de agent in functie. Zie hoe de uitrusting door de jaren heen veranderde, van opschrijfboekjes met geel krijt tot de portofoon.

Petten met een historie

Aan verscheidene petten is een verhaaltje, anekdote verbonden. De pet van de Volkspolizei bijvoorbeeld, kwam in 1987 (voor de Wende) in drie stukken naar Groningen. Kostte ons een paar westerse Lp's!

De echtgenote van de President van Georgië bezocht zelf onze collectie in Slochteren en bracht een mooie pet mee. En ook de Ambassadeur van Cuba, die haar bewondering voor de collectie uitte.

De Politiepetten collectie is uitsluitend te bezichtigen op de eerste zaterdag in de maand van 12.00 tot 16.00 uur en op aanvraag op andere tijden voor groepen e.d. Voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met Bert Hulshof.

Datum

Locatie

Zuiderweg 3 Slochteren
9621BK

Kosten

€ 3,00
Kinderen t/m 12 jaar gratis

Contactgegevens

06-52 55 24 14