Zorgboerderij de Mikkelhorst


Omgekeerde integratie en duurzaamheid

De Mikkelhorst biedt professionele dagbesteding voor mensen die dit nodig hebben in een veilige en positieve omgeving. Zo ontstaat rust, ruimte en structuur voor bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking (al of niet in combinatie met een fysieke beperking) of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten. Ben je toe aan meer uitdaging dan kun je deel nemen aan meer extern gerichte projecten.

Er wordt door de open opzet invulling gegeven aan de omgekeerde integratie. Niet de mensen met een beperking worden geïntegreerd in de wereld van mensen zonder beperking, maar de mensen zonder beperking komen naar de enigszins beschermde wereld van mensen met een beperking. Daardoor ontstaan betekenisvolle betrekkingen.

Het sociale, economische en ecologische

De Mikkelhorst probeert voorts de kernwaarden van duurzaamheid zoveel mogelijk waar te maken. Als het begrip duurzaamheid ergens een volledige en concrete invulling heeft gekregen dan is het wel in dit project. Duurzaamheid bestaat uit drie elementen: het sociale, het economische en het ecologische.

- Het sociale is uitgewerkt in het inzetten van mensen met een beperking.

- Het economische wordt ingevuld met het uitgangspunt van een sociale onderneming waarbij kostendekking het leidende principe is en waarbij de mensen met een beperking een arbeidsmatige toegevoegde waarde moeten leveren.

- Het ecologische wordt waargemaakt in het gebruik van duurzame materialen, door de eigen energievoorziening met 70 vierkante meter zonnepaneel en een kleine biomassacentrale.

Datum

Locatie

Klaverlaan 37 Haren Gn
9753BZ

Kosten

Contactgegevens

050 3168840