De Allersmaborg


Een borg uit de vijftiende eeuw

Ten noordoosten van het dorp Ezinge is de kleine streek Allersma te vinden. Hier staat  de in de vijftiende eeuw gebouwde Allersmaborg. Om de borg ligt een ruime gracht met een ophaalbrug en houtsingels. Ook heeft de borg een duiventil uit de 18e eeuw.

De zuidvleugel is het oudste gedeelte van de borg. Daarnaast heeft de borg nog twee vleugels: een noordvleugel die is gebouwd in de zestiende eeuw en een oostvleugel uit 1720. In 1817 is op de oostvleugel een tweede verdieping geplaatst.

Tot 2004 werd de Allersmaborg bewoond, daarna kreeg de Rijksuniversiteit Groningen het gebouw in erfpacht. De borg is opgeknapt om er een ontmoetingscentrum voor oud-studenten van de universiteit van te maken. Nu is de Allersmaborg een geschikte ruimte voor bijeenkomsten. Ook kan er in de borg getrouwd worden.

De Allersmaborg is geopend voor borrels, vergaderingen en trouwerijen.

U wilt een onvergetelijke bruiloft organiseren, een vergadering of een heerlijke borrel voor uw relaties? De Allersmaborg heeft alle ingrediënten in huis om van élke gelegenheid een succes te maken. Elk bijeenkomst kunt u zo invullen zoals ú het wilt. U kunt onze aantrekkelijke arrangementen natuurlijk op alle gewenste manieren uitbreiden.

In overleg kunnen wij alle dagen en alle tijden open.

 

Datum

Locatie

Allersmaweg 64 Ezinge
9891TD

Kosten

Contactgegevens

0594 554321